Companii

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria intră pe piaţa de analize şi imagistică veterinară. Olimpia Enache, COO: Nişa veterinară este o alegere firească, o direcţie ce face parte din planul nostru de dezvoltare

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria intră pe...

Autor: Cristina Bellu

22.02.2023, 10:50 399

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria lansează primul laborator de Analize şi Imagistică Veterinară din cadrul companiei, EXAVET, marcând intrarea pe o piaţă nouă.

“EXAVET este un proiect care deschide noi direcţii la nivelul reţelei de sănătate Regina Maria. Nişa veterinară este o alegere firească, o direcţie ce face parte din planul nostru de dezvoltare”, spune Olimpia Enache, COO, Reţeaua de sănătate Regina Maria.

Ultimele date raportate la nivel naţional arată că în România există peste 8.800 medici veterinari, ce activează în aproximativ 5.500 de cabinete şi clinici veterinare, spitale universitare şi ferme zootehnice.

În acest context, unul dintre obiectivele EXAVET este de a veni în ajutorul medicilor veterinari cu o gamă extinsă de analize şi aparatură ultraperformantă, ce reduce eroarea umană şi ajută la stabilirea unui diagnostic rapid şi sigur. În completarea acestor servicii, EXAVET oferă o gamă extinsă de investigaţii de tip RMN, având cel mai performant aparat pentru medicină veterinară din ţară, transmit oficialii Regina Maria.

Capacitatea de procesare şi analiză a probelor din noul laborator poate ajunge la 2.500 de teste pe zi şi la peste 650.000 anual.

Rezultatele analizelor de biochimie, imunologie, hematologie şi parazitologie se pot obţine în aceeaşi zi, EXAVET având capacitatea şi logistica necesară de a colecta şi analiza probe din întreaga ţară.

Conform statisticilor publicate de Euromonitor la nivelul anului 2022, se estimează că îngrijirea sănătăţii animalelor va cunoaşte o creştere rapidă în materie de dezvoltare, motivul pentru aceasta fiind atenţia din ce în ce mai mare acordată de români sănătăţii şi bunăstării animalelor lor de companie. Mai mult, un studiu realizat de o companie privată în 2021 arată că deţinerea de animale de companie se află pe un trend ascendent, iar dintre ţările Uniunii Europene, România deţine cel mai mare procent de gospodării cu pisici (48%) şi câini (45%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO