Companii

Reţeaua Regina Maria afişează pe site contribuţia personală pentru pacienţi, dar fără să publice şi cât este valoarea decontată de Casa de Asigurări

Greu cu transparenţa la privat, partea a doua

Reţeaua Regina Maria a publicat contribuţia personală a pacienţilor pe site, însă nu spune cât este tariful operaţiilor şi cât este decontat de Casa de Asigurări.

Reţeaua Regina Maria a publicat contribuţia personală a pacienţilor pe site, însă nu spune cât este tariful operaţiilor şi cât este decontat de Casa de Asigurări.

Autor: Georgiana Mihalache

02.09.2021, 20:20 365

Reţeaua Regina Maria arată pe site-ul propriu cât este contribuţia personală pentru pacienţi în cazul unor intervenţii medicale, dar nu a publicat şi informaţia privind cât este nivelul decontat de Casa de Asigurări „Conform contractului încheiat cu CNAS, spitalele private au obligaţia să posteze şi valoarea de contract decontată“, spun reprezentanţii CNAS.

Reţeaua Regina Maria, liderul pieţei private de sănătate după cifra de afaceri, este al treilea operator privat care publică informaţii privind contribuţia personală plătită de pacienţi pentru intervenţii medicale.

Totuşi, spre deosebire de ceilalţi doi competitori – Medicover şi Sanador, care au publicat lista completă cu tarifele şi decontarea de la Casa de Asigurări (CNAS), reţeaua Regina Maria a ales să nu publice aceste informaţii, ci a creat în site un calculator care permite pacientului să aleagă spitalul şi operaţia, după care apare direct cât trebuie să plătească în plus faţă de decontarea de la CNAS.

„Preţurile noastre sunt deja afişate în mod public şi transparent pe site. De asemenea, acestea sunt comunicate pacienţilor în call center, în recepţii şi în birourile de internări din spitalele noastre. Recent am afişat şi valoarea contribuţiei, în conformitate cu noile reglementări în vigoare“, este răspunsul transmis de reprezentanţii reţelei Regina Maria la întrebările ZF privind motivele pentru care apare doar valoarea contribuţiei personale pe site-ul operatorului privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO