Companii

Reţeaua Regina Maria investeşte 2 mil euro într-un nou centru de imagistică, la spitalul Euroclinic

Reţeaua Regina Maria investeşte 2 mil euro într-un nou...

Autor: Departamentul Economic

14.04.2016, 13:20 674

Compania a achiziţionat trei aparate de imagistică de ultimă generaţie -1 RMN Magnetom Aera şi 2 CT Somatom Scope.

Regina Maria dispune de un buget de investiţii de 4,5 milioane euro în acest an pentru dezvoltarea zonei de imagistică, pe fondul cererii tot mai mari pe acest segment.

"Dezvoltarea zonei de imagistică este o preocupare constantă pentru noi, iar imagistica devine o specialitate-cheie. Am achiziţionat cele mai noi tehnologii de pe piaţă pentru a putea oferi pacienţilor servicii medicale de înaltă calitate şi precizie, de la controale de rutină, până la examinări avansate”, a declarat Fady Chreih, Directorul General al Reţelei de sănătate Regina Maria.

Noul CT permite reducerea dozelor de expunere cu până la 40%, comparativ cu CT-urile clasice, lucru extrem de important la toate categoriile de pacienţi şi, în mod special, la pacienţii oncologici care au nevoie de examinări repetate sau la copii.

Somatom Scope Power este un echipament de diagnostic imagistic cu aplicaţii într-un spectru larg de specialităţi medicale, inclusiv chirurgie cardio-vasculară (o noutate faţă de CT-ul clasic), neurochirurgie, ortopedie, neurologie, oncologie.

Centrul de imagistică din Băneasa a fost dotat, de asemenea, cu un CT Somatom Scope şi un RMN Magnetom Aera, care vor înlocui vechea aparatură din centru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO