Companii

Reţeaua Regina Maria raportează o cifra de afaceri de 237 mil. euro pentru 2020. Fady Chreih, CEO: Am devenit liderul pieţei de servicii medicale cu aceste rezultate

Reţeaua Regina Maria raportează o cifra de afaceri de 237 mil. euro pentru 2020. Fady Chreih, CEO: Am devenit liderul pieţei de servicii medicale cu aceste rezultate

Autor: Georgiana Mihalache

08.03.2021, 15:16 603

​Reţeaua Regina Maria, deţinută de fondul de investiţii Mid Europa Partners, a anunţat afaceri consolidate la nivel de grup de 237 mil. euro în 2020, în creştere cu 27% faţă de anul anterior. Potrivit acestor rezultate, reţeaua privată de sănătate trece pe primul loc în piaţa de profil, după cum a anunţat Fady Chreih, CEO al reţeţelei Regina Maria, în cadrul emisiunii ZF Live.

„A fost un an bun, am avut două divizii care au crescut mult - cea de laboratoare, am lansat testele PCR în România în acelaşi timp cu Matei Balş. Divizia de abonamente medicale - un motor fantastic de creştere, a fost cel mai bun an, angajatorii şi-au dat seama de importanţa de a avea un furnizor de servicii medicale. Se pare că suntem şi cea mai mare companie de servicii medicale în 2020. Avem o cifră de afaceri consolidată la nivel de grup de 237 mil. euro, realizata în 2020, ceea ce ne face liderul pieţei de servicii medicale”, a spus Fady Chreih.

El nu a dorit să precizeze care a fost profitul companiei în 2020, însă a precizat că la nivel de grup au fost realizate investiţii de 20 mil. euro în infrastructura medicală.

Reţeaua Regina Maria funcţionează pe mai multe entităţi financiare diferite, dintre care cea mai mare este Centrul Medical Unirea, din datele ZF.

Rezultatele din 2020 aşa cum au fost declarate de CEO-ul reţelei Regina Maria sunt la nivel de grup, consolidate şi reprezintă cifra de afaceri netă a companiilor din grup. Din datele transmise, Regina Maria depăşeşte MedLife, liderul pieţei medicale din ultimii ani. MedLife, companie listată la bursa de la Bucureşti, a raportat o cifră de afaceri netă de 1,078 mld. lei în 2020 (circa 223 mil. euro, la cursul mediu BNR din 2020, din calculele ZF), potrivit rezultatelor financiare preliminare ale MedLife din 2020, raportate la BVB.

„Este o piaţă nedeservită, momentan nu putem atinge cererea pe care o avem. Nevoia de infrastructură medicală, adaptată, e una foarte mare. Am crescut cu 27%, neaşteptat şi pentru noi. Ne-am bugetat în continuare o creştere de 20%, aşa că sperăm să ajungem la peste 260 mil. euro anul acesta. Majoritar este creştere organică. Avem în pipeline nişte achiziţii”, a mai spus Fady Chreih la ZF Live.

Regina Maria a fost fondată de medicul cardiolog Wargha Enayati în 1995 şi a pornit de la un cabinet de cardiologie sub numele Centrul Medical Unirea, într-un apartament la Piaţa Unirii din Capitală. Medicul Enayati a vândut în 2010 pachetul majoritar de acţiuni fondului de investiţii Advent International, pentru ca în 2015 să iasă com­plet din acţio­naria­tul reţelei, după ce fondul de investiţii Mid Europa a preluat întregul pachet de acţiuni al Regina Maria.

 
AFACERI DE LA ZERO