Companii

Reţeaua Zvon a ajuns la 11 cafenele şi la afaceri de 1,6 milioane de euro

 Reţeaua Zvon a ajuns la 11 cafenele şi la afaceri de...

Autor: Roxana Petrescu

05.02.2016, 00:05 1306

Zvon Cafe este un business înfiinţat în urmă cu mai bine de zece ani, mai exact în 2001, iar în 2009 proprietarii companiei au luat decizia de a lansa franciza la nivel naţional. Totuşi, astăzi lanţul de cafenele este compus din 11 unităţi, din care doar una este în franciză.

Ziarul Financiar va prezenta în următoarea perioadă o serie de afaceri din România care se extind în sistem de franciză, precizând atât costurile aferente unui astfel de business, cât şi planurile de viitor ale acestor companii.

Cafenelele Zvon sunt prezente în oraşele Bacău, Brăila, Bucureşti, Craiova, Iaşi, Focşani, Drobeta şi Târgu Jiu, dar planurile companiei sunt de a ajunge şi în Ti­mişoara, Deva şi Ploieşti. „Cu o experienţă de peste un deceniu de activitate şi o reţea de cafenele bine dezvoltată în Bucureşti şi în câteva din marile oraşe ale ţării, Zvon Café continuă extin­derea şi consoli­darea reţelei de locaţii la nivel naţional“, spun reprezentanţii companiei.

Investiţia minimă într-o unitate Zvon Cafe este de 64.000 de euro, dar poate ajunge până la 80.000 de euro. De asemenea, se percepe o taxă de franciză de 10.000 de euro la care se adaugă o redevenţă lunară de 4%. Totodată, francizatul are o contribuţie lunară la bugetul de marketing de 1% din valoarea vânzărilor.

Potrivit datelor furnizate de companie, în 2014 businessul Zvon Cafe s-a ridicat la 1,45 de milioane de euro, iar pentru anul trecut era estimat un nivel al businessului de 1,6 milioane de euro.

În România nu există un CAEN specializat pentru aceste localuri, ele fiind incluse alături de baruri sub aceeaşi umbrelă „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“. Aceasta este o industrie cu 12.700 de companii din care doar 9.000 active la finalul lui 2014, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Acestea aveau în 2014, ultimul an pentru care există date, afaceri cumulate de 1,75 mld. lei (390 mil. euro).

Ziarul Financiar a lansat împreună cu compania de consultanţă Inventure Franchise Consulting în luna decembrie a anului trecut a doua ediţie a Catalogului francizelor din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO