Companii

Reţelele de farmacii au ieşit la cumpărături: şapte tranzacţii s-au încheiat doar în ultimul an

Reţelele de farmacii au ieşit la cumpărături: şapte...

Autor: Georgiana Mihalache

10.11.2022, 08:20 544

În ultimele 12 luni, reţelele de farmacii, atât cele active naţional, cât şi cele regionale, au anunţat achiziţia unor businessuri mai mici, cele şapte tranzacţii adunate de ZF vizând un număr total de 155 de unităţi farmaceutice.

Cel mai activ jucător la achiziţii în acest domeniu a fost Dr. Max/ Sensiblu, cu trei din şapte tranzacţii.

Şi în curtea retailerilor mai mici, cu prezenţă doar în câteva judeţe, s-au adăugat noi farmacii în urma unor achiziţii, deşi au cumpărat mai puţine unităţi faţă de operatorii naţionali.

Cea mai mare tranzacţie ca număr de unităţi a bifat-o Dr. Max Group, care a anunţat în octombrie 2022 achiziţia farmaciilor şi a diviziei de distribuţie a ungurilor de la Gedeon Richter. Tranzacţia este evaluată la peste 20 mil. euro, potrivit surselor ZF, şi include 94 de farmacii Richter, aflându-se în analiza Concurenţei. Această mutare duce numărul de farmacii din portofoliul Sensiblu/ Dr. Max la peste 800 de unităţi şi apropie jucătorul de liderul pieţei, Catena, care are 900 de farmacii la nivel naţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO