Companii

Reţeta unui start-up pentru export: fabrică de preparate din peşte afumat, brand propriu, producţie de nişă

Florin Irimescu, principalul acţionar al Quality Natural din Suceava, vinde sub brandul Vale­putna circa 20 de produse din peşte

Florin Irimescu, principalul acţionar al Quality Natural din Suceava, vinde sub brandul Vale­putna circa 20 de produse din peşte

Autor: Roana Rotaru

28.10.2016, 00:06 2550

Florin Irimescu, un tânăr din Bucovina care a pornit anul trecut o afacere pe piaţa procesării produselor din peşte, după o investiţie de 600.000 de euro din fonduri europene, mizează încă din primul an de funcţionare pe vânzări totale de peste 150.000 de euro. Compania Quality Natural, cu sediul în judeţul Suceava, produce sub brandul Valeputna circa 20 de produse din peşte, precum păstrăv afumat, tartinabile (pateu - n. red.) sau păstrăv conservat la borcan.

„Capacitatea de producţie a fabricii este undeva la 150 de tone pe an. Nu e o cantitate foarte mare, încă suntem la un nivel între artizanal şi industrial. La noi toate produsele sunt făcute de mână, doar afumarea se face într-o celulă performantă care ne permite să facem de trei ori afumarea la temperaturi diferite, şi la fel sterilizatorul e automat, în rest totul se face de mână. Acum suntem undeva la un sfert din capacitatea fabricii, deci producem cam 2,5 tone pe lună“, a spus Florin Irimescu, principalul acţionar al companiei.

Antreprenorul a fost prezent la SIAL, cel mai mare târg alimentar din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO