Companii

Rethink România: O treime dintre români au recomanda România unor prieteni sau colegi ca ţară în care să locuiască, în timp ce un sfert sunt neutri şi 40% rezervaţi

Rethink România: O treime dintre români au recomanda...

Autor: Roxana Rosu

28.01.2022, 11:04 74

Uşor peste o treime dintre români (36%) ar recomanda România unor prieteni sau colegi ca ţară în care să locuiască, în timp ce un sfert sunt neutri şi 40% rezervaţi, arată un studiu desfăşurat online în perioada octombrie - noiembrie 2021 de către Rethink România.

“Dacă România ar fi un furnizor de servicii, experienţa utilizatorului ar indica mai degrabă un scor slab, 36% fiind promotori şi 40% rezervaţi. Rezervaţii nu expun neapărat proactiv părerea lor negativă celorlalţi, dar, dacă sunt întrebaţi sau cuprinşi într-o discuţie despre România, pot expune nemulţumirea lor şi către ceilalţi. În mod similar, promotorii nu vorbesc proactiv sau recurent despre susţinerea României, dar ei pot fi o bună sursă de promovare, dacă vocea lor ar fi potenţată”, a precizat Manuela Mancaş, membru Rethink şi fondator AHA Moments.

Sondajul a urmărit mai multe arii de interes, precum mentalitatea individuală şi colectivă, mândria naţională, simţul de apartenenţă, calitatea vieţii, valorile, educaţia, intenţia de emigrare şi de revenire în ţară a celor emigraţi, dorinţa de a avea copii sau barierele percepute în acest sens.

Potrivit datelor colectate, calitatea percepută a vieţii are o strânsă legătură cu gradul de recomandare a României. Astfel, 72% dintre cei care ar recomanda România sunt de părere că duc o viaţă bună sau foarte bună, faţă de o medie de 60% în populaţia generală sau faţă de 46% în rândul celor rezervaţi în a promova România în faţa altora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO