Companii

Cum a reuşit Israelul să creeze de la zero în numai două decenii una dintre cele mai performante şi avansate industrii din lume şi cum poate România să preia exemplul? Urmăriţi luni, de la 10.30, la conferinţa Confidex, o discuţie cu antreprenorul Boaz Peled de la First Airborne

Boaz Peled, cofondator si CEO First Airborne

Boaz Peled, cofondator si CEO First Airborne

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.05.2020, 18:12 683

FAB, pe numele său întreg First Airborne, este un startup de tech din Israel care oferă o soluţie de monitorizare şi optimizare dedicată parcurilor eoliene, bazată pe drone autonome şi rezidente. FAB este unul dintre startupurile din domeniul tehnologiei în care a investit ROCA X, platformă care face parte din grupul Impetum şi care se concentrează pe investiţii în companii care activează în sectorul tehnologic.

First Airborne propune sistematizarea procedurii de inspecţie a turbinelor, costuri reduse la 20% şi reducerea riscului de accidentare în timpul procedurii. Compania a fost selecţionată în acceleratorul britanic Offshore Renewable Energy (ORE) Catapult şi are potenţialul de a revoluţia în viitor industria în care activează, sunt de părere reprezentanţii ROCA X.

Ei au mai investit de asemenea în xVision (un tool pentru interpretarea radiografiilor, care detectează prin algoritmi de machine learning şi AI anomaliile din imagistica medicală), Code of Talent (platformă de microlearning, care prefigurează să schimbe viaţa companiilor şi modul în care vor fi atinse obiectivele de business şi de dezvoltare ale echipelor, prin eficientizarea modului de lucru al angajaţilor, împreună şi separat), Humans (un API pentru conţinut digital), Milluu (aplicaţie mobilă dedicată închirierii rezidenţiale).

Unul dintre fondatorii First Airborne este Boaz Beled, cel care ocupă şi funcţia de CEO al companiei. Businessul a fost fondat în 2017, iar anterior Boaz Peled a fost partener în cadrul companiei Holrom International, dezvoltator eolian, şi cofondator al Energy Rose Group, cu activitate tot în sectorul parcurilor eoliene.

Mai multe despre ce face acum antreprenorul israelian Boaz Peled şi despre planurile First Airborne aflaţi mâine din videoconferinţa „Confidex: Tehnologia – ingredientul-cheie pentru depăşirea crizei în România”, unde Boaz Peled este unul dintre speakeri. Videoconferinţa va fi transmisă live, începând cu ora 10.30, pe site-ul Ziarului Financiar (www.zf.ro) şi pe pagina de Facebook.

Detalii despre videoconferinţă, agendă şi speakeri puteţi găsi AICI

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO