Companii

Revoluţia hranei pe bază de plante: Românii vor ajunge să cheltuiască 2-3 mld. lei anual pe produse alternative la carne sau lactate până în 2035

ANALIZĂ

Revoluţia hranei pe bază de plante: Românii vor ajunge să cheltuiască 2-3 mld. lei anual pe produse alternative la carne sau lactate până în 2035

Numărul consumatorilor care înlocuiesc deja, complet sau parţial, carnea din dietă cu proteine alternative creşte datorită conştientizării beneficiilor pe care le are asupra mediului, sănătăţii sau a drepturilor animalelor.

Autor: Cristina Roşca

18.07.2021, 09:51 2362

♦ Piaţa proteinelor alternative se află pe un trend ascendent de câţiva ani, dar avântul va accelera în următoarea perioadă în întreaga lume, mai ales pe pieţele din SUA şi Europa, deci inclusiv România ♦ Cele mai multe iniţiative în acest sens sunt disponibile momentan în piaţa de lactate, dar există deja mişcări şi în zona de carne ♦ În 2021, compania românească Prefera Foods, deţinută de Raul Ciurtin, a lansat şi o serie de produse alternative la peşte, anticipând această revoluţie.

Produsele pe bază de plante, menite să înlocuiască lactatele sau articolele din carne, vor ajunge să „mănânce“ 11% din piaţa mondială de proteine până în 2035, arată un studiu al companiei de strategie Boston Consulting Group (BCG) şi Blue Horizon Corporation. Raportul vorbeşte de faptul că Europa şi SUA, pieţe dezvoltate şi mature, vor fi vârful de lance în această revoluţie a hranei pe bază de plante, ceea ce înseamnă că şi România se va încadra în aceste scenarii.

Ţinând cont de valoarea pieţelor actuale de lactate, carne, peşte şi alte preparate pe bază de proteină animală, până în 2035 vânzările de produse alternative pe bază din plante, micro­organisme sau celule animale ar putea ajunge la 2-3 mld. lei anual în România, conform estimărilor ZF.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO