Revoluţie pe piaţa muncii: "În principiu, traversăm o perioadă în care oricine îşi doreşte un loc de muncă îl poate obţine cu uşurinţă"

Secțiune susținută de Medlife Logo

22 iul 2018 Autor: Adelina Mihai

♦ Unu din opt locuri de muncă scoase la concurs pe eJobs, cea mai mare platformă locală de recrutare online de pe plan locală, este pentru o poziţie de management sau senior level.    

Companiile au publicat, în prima jumătate a acestui an, un număr de 5.340 de locuri de muncă pentru manageri şi specialişti din zona de senior level pe platforma de recrutare online eJobs.ro, numărul acestora fiind în creştere cu 34% faţă de perioada similară a anului anterior.

„În primul rând, a crescut, în ansamblu, numărul total de anunţuri postate de angajatori. Ştim cu toţii că anul acesta, cel puţin în prima lui jumătate, a fost extrem de activ în materie de recrutare. Sunt foarte multe oferte în piaţă pentru absolut toate categoriile profesionale. În principiu, traversăm o perioadă în care oricine îşi doreşte un loc de muncă îl poate obţine cu uşurinţă. Numai pe ejobs.ro sunt disponibile, în acest moment, aproape 40.000 de locuri de muncă în toată ţara şi în străinătate“, a explicat Bogdan Badea, CEO al eJobs România. Astfel, 13% din totalul joburilor disponibile în prezent pe platforma de recrutare eJobs sunt destinate mana­gerilor, în ciuda faptului că, de regulă, pentru ocuparea acestor tipuri de poziţii, companiile plătesc de regulă firme de recrutare şi de executive search pen­tru a identifica cei mai buni candi­daţi. Cele mai multe joburi pentru manageri sunt disponibile în sectoare precum IT/telecom, comerţ, construcţii, auto şi servicii financiare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Angajatori
, manageri
, site-uri de recrutare
, locuri de munca
, management
, candidati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide