Companii

Rezultatul a doi ani de restructurari: Coca-Cola ramane cu jumatate din fabrici si 900 de angajati mai putin

Rezultatul a doi ani de restructurari: Coca-Cola ramane cu jumatate din fabrici si 900 de angajati mai putin
27.08.2009, 17:20 204

Imbuteliatorul Coca-Cola inchide pana la finele anului fabricile din Iasi si Floreni si ramane astfel cu trei unitati de productie, la Timisoara, Ploiesti si Poiana Negri, jumatate din numarul celor detinute in 2007 in momentul demararii procesului de restructurare a companiei.

"Ca urmare a evaluarilor periodice de activitate si infrastructura, in conditiile in care fabrica din Iasi produce cu preponderenta pentru Republica Moldova, compania a luat decizia transferarii capacitatii de productie din Iasi in Republica Moldova", potrivit informatiilor Coca-Cola HBC Romania.

Compania va renunta si la unitatea din Floreni, unde se imbuteliaza in prezent apa minerala. Reprezentantii Coca-Cola au precizat ca liniile de la Floreni vor fi transferate in fabrica din Poiana Negri, o localitate din acelasi judet (Suceava).

Fabrica din Iasi cu 75 de angajati va fi transformata in centrul logistic, acesta urmand sa fie operat de un subcontractor al Coca-Cola HBC Romania.

Compania a anuntat ca va acorda intre 7 si 10 salarii compensatorii fiecarui angajat din productie din fabrica de la Iasi. Alti 32 de angajati ai Coca-Cola, care lucreaza acum in depozitul din Iasi, ar putea fi transferati la firma care va opera noul centru logistic.

 In 2007, Coca-Cola HBC Romania, subsidiara companiei grecesti Coca-Cola Hellenic, a demarat procesul de reorganizare a productiei. Astfel, in ultimii doi ani au fost inchise fabricile din Bucuresti si Oradea, fiind disponibilizati aproximativ 200 de angajati.

Liniile de imbuteliere din Capitala au fost transferate in unitatea din Ploiesti, in timp ce facilitatile de la Oradea, unde se produceau bauturi carbonatate, au fost duse in fabrici de pe alte piete. In aprilie 2008, producatorul a decis sa externalizeze integral distributia, circa 500 de angajati fiind transferati la distribuitori. La inceputul acestui an au fost anuntate alte 100 de reduceri de posturi la Coca-Cola HBC Romania din departamentele financiar si vanzari. La acea data compania avea circa 2.300 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO