Companii

Rezultatul achiziţiilor din retailul farmaceutic. Cota de piaţă a primelor cinci reţele de farmacii la nivel naţional a depăşit 27% din totalul de unităţi, peste 2.200 de farmacii fiind în mâinile primilor cinci jucători

Rezultatul achiziţiilor din retailul farmaceutic. Cota...

Autor: Georgiana Mihalache

11.12.2019, 17:40 571

Numărul total de farmacii în 2018 a fost de 8.147 la nivel naţional, cu 200 de farmacii în plus faţă de anul anterior, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Trei din zece farmacii aparţin uneia dintre marile reţele care controlează sute de unităţi la nivel naţional şi au mizat pe extinderea prin achiziţii în ultimii ani, cota de piaţă a primilor cinci jucători după cifra de afaceri mer­gând spre 30%, po­tri­vit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la companii şi a infor­ma­ţiilor publice de la Statistică.

Astfel, cumulat, Catena, Sensiblu, Dona, Help Net şi Ropharma au ajuns la nivel naţional în 2019 la peste 2.200 de farmacii, majoritatea în marile oraşe, în vreme ce în total în România sunt 8.100 de farmacii.

În lupta pentru a acoperi o cotă din ce în ce mai mare de piaţă, marii jucători au cumpărat afacerile independente, farmaciile create de antreprenori locali, care nu au mai putut rezista presiunii preţurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO