Companii

Rezultatul investiţiilor: 105 milioane de cutii de medicamente au ieşti pe porţile fabricii Zentiva Bucureşti în 2019, plus 4%

Rezultatul investiţiilor: 105 milioane de cutii de...

Autor: Georgiana Mihalache

04.02.2020, 00:00 163

Producătorul de medicamente Zentiva Bucureşti, al doilea jucător din producţia locală de medicamente după afaceri, a fabricat 105 milioane de cutii de medicamente în 2019, cu 4 milioane mai mult faţă de anul anterior, după ce compania a investit în capacitatea de producţie.

În cazul Zentiva, 60% din producţia din România merg la export în 24 de ţări, majoritatea europene, dintre care, după România, Germania este cea mai importantă.

„Fabrica noastră se află într-un proces continuu de dezvoltare, accelerat intens în ultimii 15 ani. Vom continua să menţinem un ritm anual de investiţii în producţie, de creştere a capacităţii, dar şi de modernizare a celor existente pentru a ne păstra competitivitatea la nivel european“, a spus Margareta Tanase, director operaţiuni industriale Zentiva.

Formele solide, de la tablete la comprimate şi capsule, au avut cele mai mari creşteri ale producţiei în 2019, urmate de soluţiile injectabile.

„Volumul record realizat în 2019 urmăreşte strategia de creştere continuă şi susţinută a producţiei la fabrica noastră din Bucureşti, un activ major al grupului Zentiva în Europa şi al industriei româneşti de medicamente“, a spus Simona Cocoş, director general al Zentiva.

Zentiva are 200 de produse în portofoliu, dintre care 20% sunt produse care se eliberează fără reţetă, atât ca volume, cât şi ca valoare. Zentiva a raportat afaceri de 461 mil. lei în 2018, la acelaşi nivel cu anul precedent. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO