Companii

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, avansează pe frontul energetic românesc: mai cumpără un parc solar şi este cu un pas mai aproape de ţinta de 1 GW în 2028

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, avansează...

Autor: Roxana Petrescu

19.06.2024, 00:06 1920

Iniţial, ucrainenii îşi doreau 500 MW pe plan local, dar acum şi-au dublat ţinta şi mai fac un pas concret pentru atingerea ei DTEK, grupul controlat de miliardarul Rinat Ahmetov, a montat primele turbine eoliene din România din noul val, după un îngheţ al industriei de 10 ani de zile.

DRI, subsidiara grupului DTEK, în spatele căruia se află miliardarul Rinat Ahmetov, a mai făcut un pas pentru a-şi atinge ţinta de 1.000 MW în proiecte de energie verde în România până în 2028. Acesta este unul dintre cele mai mari portofolii verzi în dezvoltare pe plan local. DTEK Renewables Internatio­nal (DRI), cu sediul în Olanda, a achiziţionat un parc fotovoltaic cu o capacitate de 126 MW, situat în loca­litatea Văcăreşti, judeţul Dâmboviţa.

Acesta este al treilea proiect de ener­gie regenerabilă al DRI în Ro­mânia, reprezentând un nou pas în atingerea obiectivului de a dezvolta

1 GW por­to­foliu în ţară până în 2028. DRI are deja două proiecte opera­ţio­nale, care produc ener­gie electrică de la înce­pu­tul acestui an: un parc fotovoltaic de 53 MW în Glodeni, judeţul Mureş, şi un parc eolian de 60 MW în Ruginoasa, ju­deţul Iaşi, primul construit în ultimul deceniu în România. Cu noul proiect de la Văcă­reşti, portofoliul DRI în România atinge 239 MW.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro