Companii

Riso Scotti cauta terenuri agricole pentru orez

08.11.2007, 20:53 131

Producatorul italian de orez si produse din orez Riso Scotti este interesat sa achizitioneze noi suprafete de teren agricol in Romania, unde detine deja 7.000 de hectare, in judetele Ialomita si Olt.
"Suntem interesati de noi suprafete de teren, pentru ca in cativa ani sa folosim, la fabricile locale, exclusiv orez produs in Romania", a declarat ieri Cristian Luca, directorul de distributie al firmei.
Productia Riso Scotti din Romania este folosita la cele doua fabrici detinute de firma la Bucuresti (unitate care realizeaza orez expandat si tartine din orez expandat) si Giurgeni (orez).
Firma importa circa 20-30% din materia prima necesara, iar circa 90% din vanzari sunt reprezentate de orez in diverse ambalaje.
Filiala locala a celui mai mare producator de orez din Europa a inregistrat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 3 milioane de euro si un profit net de 200.000 de euro, echivalentul afacerilor realizate de companie pe tot anul precedent.
Potrivit oficialilor firmei, produsul care a inregistrat cele mai mari vanzari in aceasta perioada este Riso Scotti Bob cu Bob in ambalaj de un kilogram. Producatorul a deschis anul acesta cea de-a doua fabrica a companiei, situata in judetul Olt, si a investit in construirea de silozuri in apropierea fabricii cu o capacitate de depozitare de 1.200 de tone de orez.
Reprezentantii firmei spun ca anul acesta productia companiei nu a fost afectata foarte mult de temperaturile ridicate, Scotti avand disponibile circa 35.000-40.000 de tone de orez brut doar din culturile proprii.
Piata locala a orezului este evaluata la aproximativ 60 mil. euro si un volum de 100.000 de tone de orez anual. Concurentii companiei Risso Scotti pe piata romaneasca sunt Atifco, Deroni, Sunshine, Mullers Mulle si Uncle Ben's.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO