Companii

Robert Şerban, Gral Medical: Nu voi renunţa la afacere niciodată

no title

Robert Şerban, Gral Medical

Autor: Razvan Muresan

31.03.2012, 16:39 572

Mulţi dintre medicii antreprenori care au dezvoltat lanţuri de clinici private au ales să cedeze la un moment dat o parte din businessul lor. Soţii Robert şi Georgeta Şerban spun că nu vor să fie conduşi niciodată şi plănuiesc să treacă peste ani businessul Gral Medical în seama copiilor.

"Politica şi cultura noastră organizaţională sunt diferite. Jucătorii mari sunt supermaketuri, iar eu sunt magazin specializat. De aceea, eu nu concurez cu ei." Pe biroul lui Robert Şerban, situat în zona pieţei Alba Iulia din Bucureşti, stă, printre alte volume în copertă roşie, cartea "Marile Speranţe".

Din holul care duce spre biroul fondatorului Gral Medical se zăreşte curtea interioară de care se leagă speranţele de creştere a businessului pentru următorii ani. Şerban spune că nu şi-a propus niciodată să ofere un pachet complet de servicii pacienţilor, ci a ales nişe pe care să acţioneze în mod profesionist: analize de laborator, dializă şi oncologie.

"Supemarketurile le fac pe toate la un nivel acceptabil, eu ofer numai o bucată la un nivel mai înalt. Sunt şi avantaje, şi dezavantaje", spune Şerban, cu trimitere la faptul că nici noul proiect al Gral Medical nu va ieşi din acest tipar. Grupul Gral Medical a rulat afaceri de 15 milioane de euro anul trecut, în timp ce pentru 2012 şi-a bugetat o cifră de afaceri de 18,5 milioane de euro.

Citiţi mai multe pe businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO