Companii

ROCA Investments a cumpărat 20% din producătorul de lactate Artesana: Planurile de viitor prevăd triplarea capacităţii de producţie cu o investiţie de 4,6 mil. euro.

Alina şi Daniel Donici

Alina şi Daniel Donici

Autor: Florentina Niţu

18.12.2020, 00:05 495

ROCA Investments, divizia de private equity parte din Impetum Group, a cumpărat 20% din pachetul de acţiuni al companiei Artesana, brand românesc de produse lactate artizanale dezvoltat de familia Donici din Tecuci. Astfel, planurile de dezvoltare prevăd pe termen scurt şi mediu prevăd construcţia şi dotarea unei noi fabrici de lactate, care va creşte capacitatea de producţie a companiei de cel puţin trei ori. 

„ROCA Investments dobândeşte o participaţie de 20%  în Artesana, unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti de lactate artizanale. Compania este la începutul unei etape de dezvoltare, cu perspective de creştere or­ga­nică şi multiple posibilităţi de extindere într-un sector aflat pe un trend de consolidare“, a spus Ionuţ Bindea, Investment Manager ROCA Investments. El adaugă că Artesana are potenţialul de scalare. „Este un brand puternic, cu o promisiune clară.“

Producătorul de lactate Artesana a fost pus pe picioare de soţii Donici în 2007, începând ca un business de familie. Ideea businessului a pornit după ce au vizitat o fabrică de lactate în Spania şi au gustat produse tradiţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO