Companii

ROCA Investments a cumpărat 24% din producătorul de cosmetice hoteliere CAHM Europe: Planul nostru prevede investiţia într-o fabrică a companiei, care va mări de patru ori capacitatea de producţie

ROCA Investments a cumpărat 24% din producătorul de...

Autor: Cristina Bellu

05.01.2021, 13:47 617

ROCA Investments, divizia de private equity parte din Impetum Group, a achiziţionat un pachet de 24% din acţiunile producătorului şi distribuitor local de cosmetică hotelieră, produse pentru retail şi dezinfectanţi de uz personal, industrial şi medical CAHM Europe, business fondat în urmă cu 11 ani de Severin Andrei.

Prin intrarea în acţionariat, ROCA Investments urmează să susţină dezvoltarea companiei pentru a deveni un producător cu un impact crescut la nivel naţional şi european.

„Planul nostru structurat de investiţii prevede investiţia într-o fabrică de producţie în judetul Prahova ce urmează a fi funcţională în 2021, care va mări capacitatea de producţie de 4 ori şi va diversifica gama de produse pe piaţa de retail, atât pe plan local cât şi european. Astfel, compania are potenţialul de a deveni unul dintre cei mai importanţi producători de profil din Estul Europei”,  spune  Alexandru Savin, Investment Manager, ROCA Investments.

În ultimii ani, compania a înregistrat creşteri anuale de peste 100%, iar în 2020 a reuşit să bifeze o creştere a vânzărilor cu peste 50% comparativ cu 2019, prin achiziţia de noi utilaje şi deschiderea celei de-a doua unităţi de producţie, care urmează să fie dezvoltată prin finanţări acordate de ROCA şi programe de fonduri europene.

„Decizia parteneriatului cu ROCA a venit natural şi s-a aliniat cu dorinţa de a ramâne o afacere cu capital în intregime românesc, de a inova şi de a creşte. Până la finalul anului 2022, ne-am propus să realizăm investiţia totală, pe care o estimăm la 6 milioane euro, să putem pune în piaţă peste 500.000 de produse zilnic”, explică Severin Andrei, fondator şi CEO CAHM Europe.

În portofoliul companiei se numără o gamă largă de branduri proprii printre care Sense, Botanika, Omnia, Holiday Care, I am you, Săpun de-ăla bun, destinate atât pentru piaţa internă cât şi pentru export în peste 30 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO