Companii

ROCA Investments va prelua integral Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România, companie fondată de fraţii Aurel şi Marinică Potop în urmă cu 30 de ani

ROCA Investments va prelua integral Sarcom, unul dintre...

Autor: Roxana Rosu

18.10.2021, 11:23 425

ROCA Investments va prelua integral Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România, companie fondată de fraţii Aurel şi Marinică Potop în urmă cu 30 de ani.

Cele două companii au semnat contractul de vânzare-cumpărare, iar tranzacţia este supusă aprobării Consiliului Concurenţei.

Sarcom Vâlcea, producătorul brandurilor de vopseluri Sticky şi Coral, are o istorie de aproape 30 de ani şi a fost condusă în acest timp de fondatorii săi, cu vârste de 66 şi respectiv 62 de ani.

Odată cu finalizarea tranzacţiei, ROCA spune că se va axa pe optimizarea strategiei şi structurii de management în cadrul Sarcom, pentru a maximiza potenţialul companiei, atât la nivel de brand, cât şi comercial şi operaţional. Acest obiectiv va fi realizat prin facilitarea procesului de succesiune la nivelul conducerii, precum şi prin constituirea unui Comitet Consultativ la nivel de companie.

„Un lucru foarte important pentru mine este că această companie va rămâne una românească şi că ROCA va continua să o dezvolte, construind în continuare pe fundaţia solidă pe care împreună cu fratele meu am clădit-o în aceşti 30 de ani. Am încredere că Sarcom îşi va atinge potenţialul în următorii ani, beneficiind de experienţa pe care oamenii din companie o au deja şi de entuziasmul şi viziunea celor de la ROCA. Dacă nu aş fi fost convins de aceste direcţii pentru viitorul companiei, tranzacţia nu ar fi avut loc, nu aş fi făcut exitul. Cred însă că această tranzacţie reprezintă o filă de istorie pentru antreprenoriatul românesc şi mă bucur să contribui la această poveste,” a spus Marinică Potop, fondator Sarcom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO