Companii

Romaero obţine, sub îndrumarea CITR, o a doua finanţare bancară în valoare de 14 milioane de lei, în mai puţin de 3 luni. Totalul sumelor primite ajunge la 59 milioane de lei

Romaero obţine, sub îndrumarea CITR, o a doua...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

16.09.2020, 16:22 169

După accesarea OG6 pentru restructurarea datoriilor la bugetul de stat, Romaero obţine, sub îndrumarea CIT Restructuring, o companie fondată de CITR şi parte din Impetum Group, a doua finanţare bancară în valoare de 14 milioane de lei pe 36 de luni, pentru susţinerea activităţii curente. 

Romaero a mai accesat o finanţare oferită tot de către CEC Bank, în valoare de 45 milioane de lei pe 60 de luni, în luna august a acestui an pentru achitarea datoriilor istorice, precizează un communicat.

Principalele facilităţi fiscale prevăzute prin OG6 se referă la restructurarea obligaţiilor bugetare, cu anularea accesoriilor şi reducerea obligaţiilor principale. Astfel, „amnistia fiscală” pentru companii îşi dovedeşte viabilitatea în cel mai amplu şi mai complex proces de restructurare de business derulat în baza OG 6/2019 până la acest moment în România.

„Împrumutul asigurat şi aprobat de către AGA va asigura capitalul de lucru atât de necesar unei companii care se pregăteşte să renască şi să se dezvolte, cât şi fondurile care să permită folosirea facilităţilor de restructurare financiară. Romaero este o companie strategică, are parteneriate importante cu alte companii de renume din industria aero-spaţială, iar cu sprijinul Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi prin aplicarea planului de restructurare, va continua să ofere servicii de calitate acestor parteneri internaţionali, contribuind şi la asigurarea securităţii naţionale, dar şi la crearea de plus valoare adăugată pentru economie”, subliniază Virgil-Daniel POPESCU, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Antreprenorii români mai au la dispoziţie două săptămâni pentru depunerea la ANAF a notificării intenţiei de restructurare a datoriilor bugetare, ulterior fiind necesară depunerea unui plan de restructurare, care poate fi realizat în parteneriat cu un specialist în restructurare.

Produsul de finanţare oferit de către CEC Bank şi accesat de Romaero a fost adaptat la prerogativele OG6 în timp record, ca răspuns la nevoile pieţei de creare a unor linii de finanţare accesibile pentru revitalizarea mediului antreprenorial românesc. Îmbinând tradiţia cu modernitatea, CEC Bank şi-a demonstrat concret susţinerea industriei româneşti, în cele mai diverse forme, şi cu atât mai valoros într-un proiect care creşte competitivitatea României în industria de securitate pe piaţa globală.

Romaero a semnat anul trecut un Memorandum de Înţelegere cu compania Raytheon pentru colaborarea în programul Patriot, care dă şansa companiei de a-şi exporta producţia către sisteme Patriot de pe tot globul. Patriot este un sistem defensiv care reprezintă elementul de bază al apărării NATO împotriva rachetelor balistice şi de croazieră, aeronavelor avansate şi dronelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO