Companii

Roman Braşov pregăteşte două noi generaţii de camioane

Roman Braşov pregăteşte două noi generaţii de camioane

Autor: Gabriel Botezatu

28.07.2011, 00:00 955

Roman Braşov pregăteşte două noi generaţii de vehicule grele, cuo capacitate de 32 tone şi 60 de tone, programate să intre înproducţie la finalul acestui an, a declarat Carol Rugacs,directorul general al constructorului de autocamioane.

Cele mai noi modele de camioane construite de uzina de la Braşovau intrat în producţie cu cinci ani în urmă. Rugacs a precizat cănoile camioane pot fi adaptate la multiple tipuri de transport şilucrări. Roman a produs 42 de vehicule în primul semestru, faţă deşase în perioada similară din 2010. Constructorul a livrat 80 devehicule în acest an, de aproape trei ori mai mult comparativ cuprimele şase luni ale anului trecut.

Printre vehiculele grele produse pe platoforma Roman se numărăbasculante de până la 25 tone, autotractoare (până la 35 tone),betoniere (până la 29 tone), remorchere (până la 40 tone), vehiculepentru industia petrolieră (până la 57 tone) şi autocamioaneforestiere (14 tone). Pe lângă autocamioane, Roman produceautobuze, autovehicule militare şi tractoare.

Constructorul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 33milioane lei, de peste 2,5 ori mai mică faţă de 2009. Roman Braşoveste controlat din anul 2004 de omul de afaceri Ioan Neculaie(foto), care deţine şi Prescon Group,societate ce cuprinde mai multe firme din sectorul materialelor deconstrucţii, al transporturilor rutiere şi din industria hotelieră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO