Companii

România a ajuns la peste 100 centre de consultaţii medicale non-stop. Vedeţi aici unde s-au deschis 35 din cele mai recente

Autor: Ioana David

21.07.2011, 10:50 321
39 de centre de permanenţă,adică centre în care medicii de familie oferă consultaţii deurgenţă non-stop, au apărut de la 1 iunie, după ce MinisterulSănătăţii a publicat noi norme în domeniu, potrivit unui comunicatal instituţiei de astăzi.


"Asigurarea asistenţei medicale în centrele de permanenţăreprezintă o necesitate în mediul rural, acolo unde avem deficitarăacoperirea cu asistenţă medicală. Acestea pot fi organizate însă şiîn oraşe sau în localităţile unde au existat cazuri de spitalereprofilate pentru a asigura continuitatea asistenţei medicale", adeclarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.


Potrivit instituţiei cele mai multe centre de permanenţă au fostdeschise în Botoşani (7) şi în judeţul Satu Mare (6). În Teleormanau fost înfiinţate 4 centre, în timp ce în judeţele Hunedoara,Braşov şi Vâlcea au fost organizate câte 3 astfel de unităţi. ÎnMureş, Galaţi şi Sălaj au fost înfiinţate câte 2 centre depermanenţă, iar în Giurgiu, Brăila, Cluj, Argeş şi Bihor câte 1centru.


Ministerul a anunţat că a publicat şi lista cu servicii de urgenţăcare pot fi acordate de către medicii de familie în centre depermanenţă.
Înprezent, în România există peste 100 de centre depermanenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO