Companii

România a ajuns pe locul zece în topul producătorilor mondiali de electrocasnice mici. Fabricile De’Longhi şi Philips au dus producţia la peste 500 mil. euro anual

România a ajuns pe locul zece în topul producătorilor...

Autor: Cristina Roşca

12.01.2022, 07:00 806

România a ajuns în top 10 producători mondiali de electrocasnice mici, pe o piaţă unde lideri sunt China, Germania şi Olanda. Mai exact, piaţa locală ocupă locul zece după ce valoarea producţiei a urcat de la 60 mil. euro la peste 500 mil. euro în mai puţin de un deceniu, mai exact în perioada 2010-2019, arată datele asociaţiei APPLia - The Home Appliance Europe.

Cifrele pe 2020 şi respectiv 2021 nu sunt publice, însă calculele ZF arată că producţia românească de profil a urcat la peste 600 mil. euro în această perioadă.

Prezenţa României în topul celor mai mari producă­tori de electrocasnice mici din lume este posibilă datorită dez­voltării pe plan local a unor investiţii de profil, este vor­ba de fabricile De’Longhi şi Philips. Pe piaţa locală mai sunt alte fabrici importante de electrocasnice, însă acestea realizează articole de mari dimensiuni, precum aragazuri, fri­gidere, maşini de spălat şi aspiratoare. În ceea ce pri­veşte electrocasnicele mici, în afară de cele ale De’Longhi şi Philips, alte fabrici locale sunt de mici dimensiuni.

Astfel, cei doi jucători internaţionali sunt singurii care au investiţii majore în producţia de electrocasnice mici.

În fabrica de electrocasnice din Orăştie, judeţul Hunedoara, a gigantului olandez Philips, grupul produce espressoare şi produse de igienă orală. Grupul italian De’Longhi, o afacere de familie cu o istorie de mai bine de un secol, deţine în România două unităţi de producţie, unde realizează espressoare şi alte electrocasnice mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO