Companii

România a consumat cu 4% mai mult petrol, dar a plătit cu 50% mai puţin

România a consumat cu 4% mai mult petrol, dar a plătit...

Autor: Roxana Petrescu

31.08.2015, 00:06 760
Prăbuşirea barilului de petrol sub pragul de 50 de dolari, de două ori mai ieftin comparativ cu media anului trecut, a redus cu aproape 50% preţul pe care România l-a plătit pentru im­por­turile de petrol în primele cinci luni ale anului, chiar dacă a consumat mai mult. Banii s-au dus mai ales spre Rusia şi Kazahstan, surse care acoperă circa 97% din necesarul de consum al pieţei locale.
 
Potrivit informaţiilor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în primele cinci luni ale anului România a adus din afara graniţelor 2,73 de milioane de tone de petrol brut pentru care a plătit circa un miliard de euro, în această perioadă fiind realizate exporturi nesemnificative de circa 6,2 milioane de euro.
 
Spre comparaţie, în perioada si­mi­lară a anului trecut, care s-a terminat cu o medie a barilului de petrol de peste 100 de dolari, România a plătit pentru 2,63 milioane de tone circa 1,5 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO