Companii

România aduce 11% din vânzările nete ale Zentiva la nivel internaţional. Simona Cocoş, director general al Zentiva România: „Contează experienţa, medicamentele cu tradiţie“

Istoria Zentiva se întinde pe o perioadă de şase decenii până în prezent, în 1962 luând naştere Uzina de Medicamente Bucureşti, devenită ulterior Sicomed şi rebranduită sub numele actual – Zentiva.

Istoria Zentiva se întinde pe o perioadă de şase decenii până în prezent, în 1962 luând naştere Uzina de Medicamente Bucureşti, devenită ulterior Sicomed şi rebranduită sub numele actual – Zentiva.

Autor: Georgiana Mihalache

13.05.2022, 09:15 141

♦ Zentiva Bucureşti este cel mai mare producător de medicamente cu facilităţi şi în România ♦ În total, Zentiva numără patru fabrici, două în Bucureşti şi câte una în Cehia şi India.

Piaţa din România contribuie cu 11% la vânzările nete totale ale grupului Zentiva la nivel european, care au fost în 2021 de 1,2 mld. euro, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii companiei. Poziţia Româ­niei vine imediat după Germania (18%) şi Franţa (15%), ţări care au însă o populaţie mai numeroasă.

„Acoperim majoritatea ţărilor din UE. România contribuie cu 11% din totalul cifrei de afaceri. Greutatea businessului din România din perspectivă comercială este mare şi vrem să creştem şi să dezvoltăm această infra­structură“, a spus într-o conferinţă de presă Hacho Hatchikian, directorul operaţiunilor comerciale ale grupului Zentiva în Europa Centrală şi de Est. Şi în România vor urma noi lansări de medicamente pentru Zentiva, în arii tera­peutice precum dia­betul, afecţiunile respi­ra­torii, oncologice. În România, Zen­tiva are două fabrici, peste 1.300 de angajaţi şi produce 162 de milioane de cutii de medica­mente anual. Medicamentele produse la Bucureşti ajung în peste 30 de pieţe la nivel internaţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO