Auto

România, prinsă în bătaia focului: Operatorul low-cost suspendă pe termen nedefinit o cursă

România, prinsă în bătaia focului: Operatorul...

Autor: Cristina Roşca

30.09.2017, 07:00 1746

Operatorul low-cost Ryanair a anulat începând cu luna noiembrie toate zborurile pe care le opera între Bucureşti şi Palermo, potrivit datelor disponibile pe site-ul propriu dar şi în presa de specialitate. Aceasta este, momentan, singura cursă suspendată începând cu această iarnă de irlandezi din/către România. Ei mai au mai multe curse internaţionale dinspre România şi către Italia, Grecia, Germania, Marea Britanie şi Irlanda, dar şi zboruri interne.

Decizia suspendării zborului Bucureşti - Palermo vine într-o perioadă în care operatorul anulează zeci de mii de curse de pe mai multe pieţe, motivele invocate fiind variate, de la întârzieri la lipsa de piloţi care să opereze toate zborurile.

“Aveam rezervat un zbor către Palermo de revelion încă de acum mai bine de o lună. Acum, pentru a face o nouă rezervare la un alt operator aerian, fie el şi low cost mă costă dublu”, afirmă Mihai B. un pasager.

Ryanair a anunţat astăzi că anulează încă 18.000 de zboruri, pe 34 de rute, în perioada noiembrie-martie, decizie care va afecta 400.000 de pasageri.

Compania a precizat că a anunţat toţi clienţii afectaţi, aceştia având de ales între un zbor alternativ sau rambursarea preţului biletului.

Printre cursele suspendate temporar se numără London spre Edinburgh şi Glasgow, Gatwick-Belfast, Newcastle-Faro şi Glasgow -Las Palmas.

Evenimentul devine mai problematic pe fondul anunţului recent făcut de companie conform căruia transportatorul are în plan să anuleze 50 de zboruri pe zi până la data de 31 octombrie, motivând printr-o „harababură” în planificarea zilelor libere ale piloţilor. Situaţia a afectat peste 315.000 de clienţi.

Michael OăLeary, directorul executiv al companii a transmis scuze clienţilor pentru noua serie de zboruri anulate pentru perioada de iarnă dar a spus că schimbările erau „sensibile”.

„De astăzi, nu vor mai fi anulate zboruri deja listate nici în această iarnă şi nici în vara anului 2018. Creşterea mai lentă din această iarnă va genera un număr ridicat de aeronave şi echipaje libere ceea ce ne va permite să gestionăm volumul excepţional de zboruri anuale pe care ne-am angajat să le punem la dispoziţie. Vom începe o nouă perioadă de zbor de 12 luni, la 1 ianuarie 2018, în acord total cu reglementările UE şi cerinţele IAA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO