Companii

România are cea mai frumoasă cascadă din lume, dar zona e abandonată de 20 de ani. VIDEO

România are cea mai frumoasă cascadă din lume, dar...

Autor: Pro TV, Radu Racu

14.07.2013, 17:24 23579
O cascadă aproape necunoscută din Caraş Severin, inclusă de site-ul The World Geography pe primul loc într-un top al celor mai frumoase cascade din lume, a generat un reportaj al Ştirilor Pro TV care a descoperit că zona este aproape abandonată de autorităţile române.
 
Cascada Bigar, din Caraş Severin a fost desemnată de The World Geography mai frumoasă decât  locuri mai celebre, ca Eternal Flame Falls din SUA, Asik-Asik din Filipine sau Svartifoss din Islanda.
 
"Este una dintre cele mai frumoase cascade din această ţară, cu un mod unic de revărsare a apei, peste un strat de muşchi. Cascada este situată chiar pe paralela 45, un fapt, iarăşi, unic", notează The World Geography.
 
Reportajul Pro TV a descoperit însă că locul nu este pus deloc în valoare de autorităţile locale.Cei de la Parcurile Nationale nu au bani de investitii, asa ca o solutie ar fi fondurile europene. "Sa fie o zona sa poti sa cobori, sa vii cu o balustrada, sa treci direct si sa nu mai mergi pe drum. Vreau sa refac exact cum a fost, cu sindrila, sa pastrez arhitectura", spune Adrian Stoicu, primar in comuna Bozovici.
 
La 12 kilometri de localitatea Bozovici se aude susurul cascadei Bigar, o minunatie care face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita. Apa izvoraste de la 200 de metri altitudine si se varsa in raul Minis, de pe o stanca acoperita cu muschi. Citiţi mai mult despre cascada Bigar pe www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO