Companii

România are nevoie de industrie şi industria are nevoie de ingineri şi de forţa de muncă pregătită pentru viitor

ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde“

România are nevoie de industrie şi industria are nevoie...

Autor: Ramona Cornea, Răzvan Botea, Alex Ciutacu

28.01.2022, 11:30 331

♦ „Avem nevoie să ajutăm forţa de muncă să treacă de la a opera furnale clasice la a se specializa pentru cuptoare cu arc electric, de exemplu. Actuala forţă de muncă va avea joburi şi în viitor, doar trebuie să dobândească noi abilităţi, inclusiv digitale.“

România încă are industrie, dar şi nevoie în continuare de acest sector, care, în prezent, angajează aproximativ 1,3 mi­lioane de angajaţi din totalul de 5 mi­lioane de angajaţi.

Cererea pentru angajaţi este în continuare mare, atât pentru zona de muncitori calificaţi, cât şi pentru ingineri şi este nevoie şi de pregătirea angajaţilor actuali şi viitori pentru transformarea industriei.

„Suntem într-un mare pericol, care se va adânci în perioada următoare şi trebuie să ţinem această forţă de muncă, cuplând-o cu nevoile pe care le au companiile, pe care le are ţara. Mai avem încă industrie şi trebuie să o protejăm. Atât industria, cât şi forţa de muncă“, a spus, în cadrul dezbaterii dedicate forţei de muncă, Mihnea Costoiu, rectorul Univer­sităţii Politehnica din Bucureşti.

Liberty Galaţi, unul dintre cei mai mari angajatori din România cu peste 7.000 angajaţi şi contractori, a angajat anul trecut 650 de persoane, iar nevoia pentru 2022 rămâne cam la acelaşi nivel, a explicat Mihaela Vereş, directorul de HR al Liberty Galaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO