Companii

România are cel mai mic consum de energie pe locuitor din Europa, mai mic decât cel din Ucraina şi de 2,4 ori sub cel al nemţilor. Ce becuri mai poate stinge o ţară care nici măcar nu are ce scoate din priză?

România are cel mai mic consum de energie pe locuitor...

Autor: Roxana Petrescu

19.09.2022, 18:40 1411

Propunerea Comisiei Europene (CE) privind reducerea consumului de energie pentru lunile următoare nu reprezintă o obligaţie, ci va fi pusă în aplicare de fiecare stat în funcţie de propriile caracteristici Cu toate acestea, România iese în evidenţă la nivel european prin faptul că este ţara cu cel mai mic consum de energie per capita. Practic, românii consumă atât de puţină energie că unii nici nu mai au ce scoate din priză.

Cu un consum de numai 2,7 MWh pe cap de locuitor, la nivelul anului 2020, România este ultima ţară la nivel european în ceea ce priveşte consumul de energie. Chiar şi Ucraina avea la nivelul anului 2020 un consum de energie mai mare, de circa 2,8 MWh per capita, după cum arată datele publicate de Agenţia Internaţională pentru Energie. Germanii consumau 6,4 MWh pe locuitor, Norvegia avea un consum de 23,3 MWh pe cap de locuitor în 2020 iar liderul absolut al consumului de energie pe cap de locuitor este Islanda, cu un nivel imposibil de egalat, de 51 MWh pe persoană.

Acesta fiind contextul, propunerea Comisiei Europene de a scădea şi mai mult consumul devine aproape imposibil de aplicat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO