Companii

România, contribuţie pozitivă la rezultatele E.ON. Nemţii sunt afectaţi totuşi de ieşirea din energia nucleară

România, contribuţie pozitivă la rezultatele E.ON....

Autor: Roxana Petrescu

25.11.2016, 00:05 436
Operaţiunile din România ale nemţilor de la E.ON, singurul jucător care are o prezenţă solidă atât în domeniul furnizării de energie electrică, cât şi în cel al gazelor naturale, au avut o contribuţie pozitivă la EBIT-ul raportat la nivel de grup (profit înainte de dobânzi şi impozite – n. red.) în primele nouă luni ale anului. Totuşi rezultatul final a fost afectat de preţul mai mic al energiei, dar şi de politica Germaniei de a renunţa la energia nucleară, lucru care şi-a pus amprenta şi asupra E.ON.

„Principalul efect pozitiv pe partea operaţională a fost creşterea câştigurilor din zona denumită Soluţii pentru Clienţi din Marea Britanie, România, Sue­dia şi Ungaria, dar şi faptul că proiectele eo­liene offshore Am­rum­bank West şi Humber Gate­way au fost complet operaţionale în perioada analizată (primele nouă luni ale anului – n. red.)”, se arată în raportul publicat la nivel de grup în care este analizată performanţa financiară a E.ON din primele nouă luni ale anului faţă de perioada similară a anului trecut.

Departamentul de Soluţii pentru Clienţi este de fapt partea de furnizare a energiei, gazelor sau a energiei termice către consumatorii din Europa ai E.ON, servicii care sunt completate cu soluţii de eficienţă energetică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO