Companii

România, de pe primele locuri la decese de COVID în lume, la coada clasamentului în ceea ce priveste testarea

Testarea oferă o imagine asupra impactului virusului în comunitate şi a focarelor existente.

Testarea oferă o imagine asupra impactului virusului în comunitate şi a focarelor existente.

Autor: Georgiana Mihalache

25.10.2021, 00:05 135

♦ Sunt cazuri în care ambulanţele ajung şi la o zi distanţă de la apel pentru testare, iar pacienţii nu pot lua medicamente fără a afla rezultatul testului ♦ Decontarea statului pentru un test PCR este de 200 lei, dar la cerere, în laboratoarele private preţul se şi dublează

România este printre ţările din Uniunea Europeană care a făcut cele mai puţine teste COVID raportat la un milion de locuitori, potrivit site-ului worldometer.info. Astfel, de la începutul pandemiei de COVID-19 în ţară, din februarie 2020, în România s-au realizat aproape 14 milioane de teste PCR şi antigen rapide. Raportat la un milion de locuitori, România este la coada clasamentului în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte testarea.

De departe cel mai mare nivel de testare este în Danemarca, unde la o populaţie de nici 6 milioane de oameni numărul testelor a depăşit 84 de milioane. Asta înseamnă că la un milion de locuitori s-au realizat 14 milioane de teste rapide sau PCR.

Datele se referă atât la testele realizate prin metoda PCR, cât şi la cele rapide, antigen, de la începutul pandemiei până în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO