Companii

România depăşeşte Ungaria şi Slovacia la tranzacţiile imobiliare şi intră în top trei in Europa de Est

Laurenţiu Lazăr, Managing Partner la Colliers România

Laurenţiu Lazăr, Managing Partner la Colliers România

Autor: Cristina Bellu

11.02.2021, 00:05 1741

„O caracteristică a regiunii este faptul că, cel puţin până acum, nu am văzut o schimbare semnificativă către vânzări de active aflate într-o situaţie dificilă“.

Piaţa de investiţii imobiliare din România a fost estimată la aproa­pe 900 milioane de euro anul trecut, ceea ce reprezintă aproximativ 8,5% din vo­lumul total de investiţii de 10,4 miliarde de euro înre­gistrat de cele mai mari şase ţări din Europa de Est. Practic, în ciuda contextului pandemic, România aproape şi-a dublat ponderea în totalul investiţiilor din regiune, faţă de cota de 4,7% din anul precedent, ajungând în liga mare a jucătorilor din imo­biliare din regiune, după Polonia şi Republica Cehă, dar înaintea Ungariei, Slovaciei şi Bulgariei, arată un raport al Colliers.

„2020 a confirmat că România are po­tenţialul de a obţine performanţe peste aştep­tări la nivel regional. Într-un an serios afectat de pandemie, în care Polonia, Republica Cehă şi Ungaria au înregistrat scăderi în volumele de investiţii, România, Slovacia şi Bulgaria au înregistrat tendinţe pozitive. În ansamblu, volumele din 2020 au scăzut cu 24% faţă de 2019, anul fiind încheiat cu un volum total de investiţii de aproximativ 10,4 miliarde de euro“, spun reprezentanţii Colliers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO