Companii

România extremelor şomajului: judeţele Ilfov şi Timiş au o rată a şomajului de sub 1%, iar în Vaslui şi Teleorman depăşeşte 8%

România extremelor şomajului: judeţele Ilfov şi...

Autor: Ramona Cornea

19.05.2023, 17:00 1332

În Ilfov, rata şomajului  a ajuns la 0,5% în martie 2023, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de aceeaşi lună din 2022, iar în Timiş rata şomajului a fost de 0,6%, în scădere cu 0,1 puncte procentuale În Vaslui, rata şomajului a fost de 8,5%, în creştere cu 0,1 puncte procentuale, iar în Teleorman a fost de 8,3%, în creştere cu 0,9 puncte procentuale „Rata şomajului este în conexiune directă cu activitatea economică din judeţul respectiv. Activitatea economică este, la rândul ei, corelată cu ponderea şi puterea centrelor urbane din judeţ, infrastructura de transport, dar şi cu prezenţa unui centru universitar puternic“.

Rata şomajului variază puternic între judeţele ţării, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS), centralizate de ZF. Astfel, aceste date arată că în unele judeţe rata şomajului este aproape inexistentă, adică mai mică de 1%, pe când în altele acest indicator trece de 8% sau se îndreaptă spre 9%.

Aşadar, statisticile arată că în Ilfov rata şomajului a ajuns la 0,5% în martie 2023, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de aceeaşi lună din 2022, iar în Timiş rata şomajului a fost de 0,6%, în scădere cu 0,1 puncte procentuale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO