România importă jucării de 50 de milioane de euro şi trimite la export doar de 7 milioane de euro

Secțiune susținută de Medlife Logo

6 dec 2017 Autor: Georgiana Mihalache

România a importat anul trecut jucării în valoare de 50 de milioane de euro, de peste şapte ori mai mult decât va­loarea exporturilor de jucă­rii, care nu au depăşit 7 mi­lioa­ne de euro în 2016, arată date­le Eurostat.

Piaţa româ­nească de jucării este dominată de afa­ceri bazate pe distri­buţie, iar situaţia din Uniu­nea Euro­peană din acest sector este asemănătoare cu ce se întâmplă pe piaţa lo­cală, în contextul domi­naţiei pro­duselor fabri­ca­te în China, care reprezintă 85% din importurile totale de jucării din UE.

„Problema vine din faptul că noi nu vrem să producem nimic, preferăm să le aducem şi să le vindem la noi. Sunt câţiva producători de jucării în Româ­nia, dar dau puţin în afară, jucării de lemn care la noi nu se vând. Am adus noi foarte multe bucăţi şi nu vor, în Germania sunt top vânzări, noi prefe­răm maşinuţele electrice, nu jucăriile educative“, a spus pentru ZF Daniel Min­­ciună, unul dintre acţionarii Nichi­duţă Trading, un business de 22 de mi­lioa­ne de lei din Constanţa, spe­cia­lizat în comerţul cu produse pentru copii.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.12.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
jucarii
, importuri
, exporturi
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide