Companii

România, în primul 11 european al preţurilor la motorină: petrol mai mult decât în Germania sau Austria, dar motorină mai scumpă

România, în primul 11 european al preţurilor la...

Autor: Roxana Petrescu

06.10.2015, 12:58 924

Litrul de motorină a pierdut în valoare aproape 20% faţă de momentul iunie 2014, când barilul de petrol atingea maximul de 115 dolari, după cum arată datele publicate de Comisia Europeană, dar chiar şi aşa preţurile din România sunt peste cele din Germania, Franţa, Austria sau Luxemburg, state cu o putere de cumpărare net superioară.

Niciuna dintre ţările enumerate mai sus nu este un producător de petrol mai mare decât România, care se situează pe locul cinci la nivel european.

Datele de la Comisia Europeană arată că la finalul lunii trecute, din România se putea cumpăra al unsprezecelea cel mai scump litru de motorină la nivel european. Cu un preţ de 1,15 euro pe litru, piaţa locală depăşea state europene mult mai bogate în funcţie de puterea de cumpărare, dar se plasa sub nivelul de preţ înregistrat în Marea Britanie, Italia sau Suedia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO