Companii

România a început să producă diamante de laborator, noul trend mondial: Alessandro Amato, cel care a deţinut magazinele Cellini, şi Cristian Ioniţă, de la Micri Gold, au pus pe picioare singurul laborator de diamante sintetice din România şi din Europa Centrală şi de Est, o investiţie de 1,5 - 2 mil. euro

Alessandro Amato, cofondator Carbon Dynamics: Diamantele naturale nu vor dispărea, dar cele sintetice vor ajunge să reprezinte 20-25% din piaţă.

Alessandro Amato, cofondator Carbon Dynamics: Diamantele naturale nu vor dispărea, dar cele sintetice vor ajunge să reprezinte 20-25% din piaţă.

Autor: Cristina Roşca

06.05.2021, 09:55 7562

Compania Carbon Dynamics, controlată de mai mulţi oameni de afaceri, a început recent să producă la Bucureşti diamante de laborator. Acest proiect, demarat acum doi ani, a fost finalizat recent şi a necesitat investiţii de 1,5-2 mil. euro.

„Suntem singurul laborator de diamante sintetice din România şi chiar din Europa Centrală şi de Est. Sunt doar câteva astfel de businessuri în Europa, în ţări pre­cum Germania, Franţa sau Anglia, iar acum şi România se află pe lista statelor care folosesc această tehnologie“, spu­ne Alessandro Amato, unul dintre iniţiatorii proiec­tului. El este cunoscut drept cofon­datorul maga­zinelor de ceasuri şi bijuterii Cellini şi cel care a adus în România în franciză brandul Gucci. Între timp a ieşit din aceste afa­­ceri. Un alt fondator al Carbon Dynamics este Cristian Ioniţă, fondatorul retailerului de bijuterii Micri Gold, unul dintre primii retaileri care au deschis această piaţă în România. Pe reţelele sociale apare informaţia conform căreia Micri are adresa în zona Bulevardul Aviatorilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO