Companii

România le-a plătit ungurilor, bulgarilor şi sârbilor 66 mil. euro pentru energia importată

România le-a plătit ungurilor, bulgarilor şi sârbilor...

Autor: Roxana Petrescu

06.09.2016, 00:00 76

Ungaria este ţara de la care România cumpără cea mai multă energie, dar în acelaşi timp este şi principala destinaţie de export pentru producătorii locali.

Potrivit datelor publicate de Transelectrica, compania naţională de transport al energiei electrice, în primele şase luni ale anului România a înregistrat impor­turi de energie în va­loare de circa 66 de milioane de euro, pen­tru o contitate de 2.229 GWh, echi­valentul a circa 8% din consumul intern net din această perioadă.

Tot datele Transelectrica arată că în prima jumătate a anului România a adus de la vecinii săi cu 13% mai multă energie în volum faţă de perioada similară a anului trecut, Serbia şi Bulgaria fiind principalele destinaţii de import după Ungaria.

Creşterea importurilor se supra­pu­ne peste o scădere considerabilă a ex­por­turilor, asociată cu stagnarea con­su­mu­lui. Cu toate acestea, România con­tinuă să fie un exportator net de energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO