Companii

România nu a avut un boom imobiliar ci un boom al preţurilor, spune unul din arhitecţii-şefi ai Bucureştiului

România nu a avut un boom imobiliar ci un boom al preţurilor, spune unul din arhitecţii-şefi ai Bucureştiului

Foto: Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

24.11.2011, 17:06 1140

România nu a avut în 2008 un boom al pieţei imobiliare ci numai un boom al preţurilor din acest sector, a susţinut Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-şef al sectorului trei al Capitalei, la seminarul ""În Real Estate s-a oprit declinul. De unde poate reveni creşterea? " organizat de Ziarul Financiar.

"Nu a fost boom de construcţii, a fost doar un boom de preţuri. Boom de construcţii a fost în Asia".

În acest context Dumitraşcu spune că surpinzătoare este extinderea pe orizontală a infrastructurii imobiliare şi nu pe verticală.

"Cartierul Pipera nu poate fi considerat ca fiind în oraş. Despre oraş putem vorbi atunci când aducem în discuţie apartamente, transportul în comun sau clădiri-reper. În Bucureşti pot fi construite clădiri înalte chiar dacă mulţi spun că acest lucru este imposibil".

Totuşi în acest an a fost înregistat un avans al numărului de autorizaţii de construcţii după ce în anii trecuţi declinul s-a cifrat la 50%.

"Se simte o revigorare undeva la nivelul din 2007 însă 70% din autorizaţiile pe care le-am dat sunt pentru case sau pentru blocuri mici de trei sau patru nivele".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO