Companii

România ocupă locul 63 în clasamentul la nivel global privind cele mai bune ţări în care au fost analizate calitatea vieţii, mediul antreprenorial şi de business din fiecare stat. În realizarea clasamentului au fost analizate 78 de ţări din lume

România ocupă locul 63 în clasamentul la nivel global...

Autor: Miruna Diaconu

23.07.2021, 18:15 561

♦ În realizarea clasamentului au fost analizate 78 de ţări din lume şi s-a bazat pe un sondaj în care au participat peste 17.000 de persoane.

România ocupă locul 63 într-un clasament la nivel global privind cele mai bune ţări în care au fost analizate calitatea vieţii, mediul antreprenorial şi de business din 78 de ţări, conform unui top realizat de U.S. News, o publicaţie din SUA specializată în topuri şi analize. În studiu au fost implicate circa 17.000 de persoane din toată lumea, astfel, că acest clasament a fost realizat pe baza percepţiilor diferitelor naţionalităţi cu privire la diverse caracteristici care au potenţialul de a stimula comerţul, călătoriile şi investiţiile.

În realizarea clasamentului au fost luate în calcul zece criterii pentru care au fost analizate cele 78 de ţări printre care agilitatea, adică capacitatea de adaptare a ţării la diferite lucruri, mediul antreprenorial, calitatea vieţii cetăţenilor, dinamismul, scopurile sociale, influenţa culturală, deschiderea faţă de mediul de business, adică politicile guvernamentale care ajută la prosperitatea mediului de afaceri şi puterea pe care o are ţara respectivă în lume. Alte două criterii ţin de turism şi mai exact cât de bună este ţara respectivă pentru a practica turismul în ea şi cultura respectivului stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO