Companii

România, pe locul şase la consum, dar pe ultimul loc la export

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ioana David

21.01.2014, 21:08 870

România se află pe locul şase în Europa la consumul de bere, dar pe ultimul loc din punctul de vedere al exportului, arată cea mai recentă ediţie a a raportului Contribuţia Berii al Economia Europeană realizat de către Ernst&Young, Regioplan şi Asociaţia Berarii Europei.

Cu un consum de 90 de litri pe cap de locuitor în 2012, România se situează cu 20% peste media europeană, însă nu reuşeşte să-şi menţină avantajul şi din punctul de vedere al exporturilor. În timp ce statele europene exportă în medie 19% în producţie, România livrează către alte pieţe doar 2% din ce produce.

România a pierdut şi la capitolul centre de producţie. Astfel, în intervalul 2010 - 2012 la nivelul Europei au fost înfiinţate peste 850 de berării, însă România a pierdut patru centre de producţie.

„Numărul de berării din Europa a crescut la aproape 4.500, acestea generând anual vânzări de 111 miliarde de euro“, spune Demetrio Carceller, preşedintele Asociaţiei Berarii Europei.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO