Companii

România reprezintă sub 1% din turismul european, iar previziunile nu arată deloc bine

Turismul local se bazează în proporţie de 75% pe piaţa autohtonă.

Turismul local se bazează în proporţie de 75% pe piaţa autohtonă.

Autor: Miruna Diaconu

15.08.2022, 16:45 131

♦ Cu mare, munte, castele, cetăţi, România nu reuşeşte să îşi facă un nume în turism, în timp ce Ungaria are o cotă de peste 2%, iar Grecia, destinaţie aleasă şi de români, se apropie de 6%.

Numărul sosirilor înregistrate de turişti în unităţile de cazare din România nu reprezintă nici 1%, mai exact 0,9%, din totalul sosirilor înregistrate la nivelul întregii Europe, conform datelor de la Comisia Europeană de Turism.

Mai mult, estimările arată că România nu va reuşi să crească acest procent în următorii trei ani, ceea ce reprezintă o stagnare a pieţei din perspectiva numărului de turişti. Cele mai importante procente în totalul sosirilor din Europa le au Franţa şi Spania cu 14,6%, respectiv 13,9%. Ungaria are 2,1%, Cehia 1,6%, iar Grecia 5,8%.

Turismul local se bazează în proporţie de 75% pe piaţa autoh­tonă, restul reprezentând turiştii străini, care în ultimii doi ani nici nu au depăşit un milion de persoane care s-au cazat în unităţile de cazare locale. Odată cu pandemia, procentul turiştilor români a fost de peste 90%, în contextul în care străinii nu au mai putut ajunge în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO