Companii

România a şcolit 21.000 de doctori în ultimul deceniu care lucrează în alte ţări din Europa. Franţa, Grecia şi Germania sunt destinaţiile specialiştilor care au trecut prin şcoala de medicină românească

În ciuda faptului că salariile au crescut şi ajung la 3.000-4.000 de euro, în funcţie de specializare, experienţă şi gărzi, medicii se plâng de lipsa condiţiilor din spitale.

În ciuda faptului că salariile au crescut şi ajung la 3.000-4.000 de euro, în funcţie de specializare, experienţă şi gărzi, medicii se plâng de lipsa condiţiilor din spitale.

Autor: Georgiana Mihalache

12.02.2025, 17:00 2792

În total, sunt 21.000 de medici formaţi în România care lucrează în afara ţării, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)  Nu toţi sunt însă români, sunt de fapt studenţi străini, care îşi fac doar studiile în universităţile de medicină din România.

Aproape 21.000 de doctori au trecut prin cursurile facultăţilor de medicină din România, după care au luat calea străinătăţii, în ţări din vestul Europei cu precădere, arată datele transmise de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), la solicitarea ZF.

Specialiştii OECD menţionează că este vorba de medicii care şi-au făcut o parte din studii în România, nu neapărat doctori de origine română. De exemplu, în Franţa sunt peste 5.000 de medici educaţi în România. Ei sunt în mare parte studenţi de origine franceză, care, după ce au făcut licenţa la o universitate de medicină din ţară, s-au întors în Franţa pentru a-şi continua studiile şi a lucra ulterior ca medici în ţara natală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro