Companii

România se îndreaptă spre 10.000 de producători agricoli ecologici, iar tendinţa este de creştere

România se îndreaptă spre 10.000 de producători...

Autor: Florentina Niţu

06.08.2019, 00:07 905

Tendinţa modială a consumatorilor de a se orienta către produse ecologice, pentru a avea un stil de viaţă sănătos, mai ales din punct de vedere alimentar, a ajuns şi în România, cumpărătorii locali fiind mai atenţi la calitatea produselor decât la preţul acestora. În acest context, şi numărul de producători care se orientează spre sectorul bio este pe un trend ascendent.

În prima jumătate a anului 2019 peste 430 de pro­du­că­tori agricoli s-au certificat ecologic, astfel Româ­nia în­dreptându-se spre 10.000 de agricultori certificaţi ecolo­gic, ara­tă datele de la Ministerul Agriculturii. O parte din­tre cei certificaţi în acest an au fost desemnaţi producători ecologici şi în anii anteriori (2017 sau înainte), iar o parte sunt certificaţi pentru prima dată. Anul trecut, România număra 9.370 de operatori ecocomici certificaţi ecologic.

„Se observă o creştere a consumului de produse eco­lo­gice atât la nivel european, cât şi în România. În agri­cultura convenţională sunt foarte mulţi producători, drept pentru care am ales să facem agricultură ecologică, luând în calcul cererea mai mare decât oferta. Noi am început în urmă cu doi ani, iar acum se observă o creştere a ofertei şi pe piaţa locală“, spune Adrian Dumitrescu, administra­to­rul companiei BioFresh Banat, care produce şi comer­cializează răsaduri, legume şi produse procesate.

Agricultura ecologică a fost încurajată şi de sub­ven­ţiile primite de către fermieri de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), care au fost în medie de 400 de euro/hectar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO