Companii

România, ţara iubitorilor de animale: Aproape jumătate dintre gospodăriile din România au un câine, o pisică sau ambele animale, cea mai mare pondere din Europa

Autor: Cristina Roşca

01.08.2021, 12:57 4851

Radiografia universului animalelor de companie: românii au peste 4 milioane de câini şi tot atâtea pisici, dar doar 290.000 de păsări şi 90.000 de peşti.

Aproape jumătate (42%) din gospo­dăriile din România au o pisică drept ani­mal de companie. Ponderea este similară şi în ca­zul proprietarilor de câini, arată cel mai re­cent raport al Industriei Europene a Hranei pentru Animale (FEDIAF). Există şi gospo­dă­rii care au ambele animale. Aceasta este cea mai mare pondere din Euro­pa, aproape fiind doar Polonia, ur­ma­tă de Cehia (41%). La polul opus se află Nor­vegia, Austria, Suedia şi Grecia, în aces­te ţări doar una din 5-6 gospodării are un astfel de animal.

Diferenţele considerabile sunt date de fap­tul că în România multe dintre gospo­dă­riile din mediul rural au la curte un câine sau o pisică. Ele sunt contorizate chiar dacă nu sunt văzute de proprietarii lor ca nişte ani­male de companie în adevăratul sens al cu­vântului, ci mai degrabă ca paznici – fie pen­tru oameni, fie pentru şoareci ori alte vietăţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO