Companii

România, te iubesc!: Fierul vechi, o fraudă de sute de milioane de euro pe an - VIDEO

România, te iubesc!: Fierul vechi, o fraudă de sute de milioane de euro pe an.

Autor: Pro TV

07.10.2012, 13:44 2471

Fierul vechi a ajuns in Romania mai pazit decat un transport de pietre pretioase. Zeci de trenuri sunt atacate anual de grupari bine organizate. Si 2 milioane de tone iau drumul exportului, dupa ce trec printr-o suveica a ilegalitatilor.

Duminica, la emisiunea "Romania, te iubesc!", veti putea urmari un reportaj despre mafia fierului, o frauda uriasa, care a saracit statul roman.

O zi de vara pe liniile CFR Marfa, in zona Triajului hunedorean Simeria. O garnitura incarcata cu fier vechi trece catre portul Constanta. Transportul e insotit de paznici inarmati cu bastoane si pistoale cu gaze, echipati pentru asalt. Cativa carutasi stau in apropiere, unul ascuns chiar langa calea ferata. Sunt jefuitorii de tren. Cand garniturile nu sunt pazite, dau atacul.

De cum opreste marfarul, hotii ataca in haite. Cand sunt luati la intrebari, devin violenti chiar si cu fortele de ordine.

La Pascani, mai multi tineri se bat in parte cu politistii langa ruinele unui fost CAP.

Astfel de incidente au loc de ani de zile. Le puteti vedea si duminica, la "Romania, te iubesc".

Triajele Ploiesti - Prahova, Titu- Dambovita, Otelul Rosu - Caras Severin sau Movileni -Galati, Fetesti - Ialomita sau chiar Chitila, langa Capitala, sunt celebre pentru atacurile fulger.

Hotii fura de fata cu politia. Iar cand le sunt dejucate planurile, fac taraboi.

Ei sunt haiducii cailor ferate si paralizeaza traficul feroviar de cate ori dau lovitura. Acestea sunt furturile mici. Adeveratele tunuri sunt infractiunile economice de pe urma afacerilor intre centrele mici si marile depozite de colectare. 80% din comertul cu fier vechi este derulat la negru, fara acte, fara taxe si impozite. Duminica ii vedeti si pe cei acuzati de evaziune fiscala in domeniul afacerilor cu fier.

Ninel Potarca a fost singurul rom candidat la Presedintia Romaniei, in 2009. In 2012, il gasim cu o mare problema. Incearca sa intre in propriul motel, la Tismana, unde a investit deja cateva sute de mii de euro. N-a apucat sa-l inaugureze, pentru ca a fost pus sub sechestru. Este acuzat de evaziune fiscala in mai multe afaceri cu fier vechi.

Furat in mare parte si plimbat prin actele mai multor firme, in tranzactii fictive, fierul vechi ajunge la export. O tara intreaga ajunge mormane de deseuri si nimeni nu poate stopa o frauda de sute de milioane de euro anual. Pe larg despre drumul fierului si filierele evazioniste, duminica la "Romania, te iubesc!".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO