Companii

România, una dintre cele mai bune pieţe pentru Oriflame în T1

România, una dintre cele mai bune pieţe pentru Oriflame în T1

Autor: Cristina Roşca

04.05.2011, 17:34 243

Firma suedeză de vânzări directeOriflame a avut în primul trimestru din acest an vânzări de 396,8de milioane de euro, în creştere cu 10% comparativ cu perioadasimilară a anului trecut. Profitul operaţional (EBITDA) pentruprimele trei luni ale acestui an a fost de 53,3 de milioane deeuro, în creştere de la 49,3 de milioane de euro.

"Am observat o creşteresubstanţială a afacerilor în Asia şi o revenire a situaţiei înEMEA, unde unele dintre cele mai puternice pieţe ale noastre auanunţat profit în creştere. Această situaţie ajută profitabilitateacompaniei şi sunt încrezător că vom putea să ne atingem ţintelepentru acest an în pofida faptului că piaţa este în continuareimprevizibilă în ţările din Europa de Est şi Comunitatea StatelorINdependente care sunt principalele noastre pieţe", a spus MagnusBrannstrom, CEO Oriflame.

România, alături de Ungaria şiTurcia, a fost una dintre ţările din regiunea EMEA (Europa,Orientul MIjlociu şi Africa) cu cele mai bune vânzări, potrivitraportulul financiar al companiei. În EMEA - regiune ce cuprindevânzările din 23 de ţări - afacerile Oriflame au fost de 106,8milioane de euro, în creştere cu 9% faţă de perioada similară aanului trecut. Compania nu raportează venituri pentru fiecareţară.

Oriflame România a obţinut anultrecut o cifră de afaceri similară celei din 2009. În 2009afacerile companiei au fost de 98,9 mil. lei (23,5 mil. euro),potrivit Registrului Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO