Companii

Romanian Business Leaders, organizaţia capitalului românesc, a numit un nou director general

Romanian Business Leaders, organizaţia capitalului...

Autor: Cristina Bellu

01.10.2024, 13:36 216

Alexandru Dincovici, antropolog, licenţiat în ştiinţe politice şi sociologie, şi cu o vastă experienţă de cercetare atât în mediul privat, cât şi în cel academic, a preluat funcţia de director general al Fundaţiei Romanian Business Leaders (RBL), începând cu 1 octombrie.

El o înlocuieşte pe Alina Burlacu, care după opt ani în organizaţie, în calitate de Community Manager & Summit Coordinator şi, mai apoi, de director general, îşi încheie activitatea, după ce a îndeplinit un rol esenţial în dezvoltarea şi consolidarea organizaţiei, în special în perioade dificile pentru mediul de afaceri din România, spun oficialii RBL.

Alexandru Dincovici este antreprenor, cadru didactic asociat la SNSPA şi Universitatea Bucureşti, unde predă cursuri de antropologie şi cercetare, iar rolul său în diverse proiecte şi activităţi legate de cercetare calitativă, etnografie şi consultanţă strategică l-au poziţionat ca un lider influent în sectorul său de activitate.

De-a lungul timpului, Alexandru Dincovici a activat în diverse organizaţii şi departamente, de la marketing şi comunicare la resurse umane, fiind implicat şi în dezvoltarea de strategii organizaţionale, proiecte cu impact social sau politici publice.

Începând cu 2019, Alexandru Dincovici a fost şi directorul executiv al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

„Creşterea comunităţii RBL şi extinderea sa regională sunt dovada vie a energiei pe care mediul antreprenorial o pune în dezvoltarea României şi sunt fericit că voi deveni parte din această poveste!”, spune Alexandru Dincovici, noul Director General al Romanian Business Leaders.

Schimbarea de conducere marchează un nou capitol în evoluţia RBL, cu obiective clare de a continua promovarea unei culturi antreprenoriale puternice, de a susţine proiecte care duc la creşterea calităţii educaţiei şi de implicare directă în dialogul cu forţele politice şi cu administraţia centrală şi locală a ţării, concluzionează reprezentanţii organizaţiei.

Proiectele Fundaţiei se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru schimbarea şi dezvoltarea societăţii: antreprenoriat, educaţie şi bună guvernare. Acestea sunt iniţiate şi dezvoltate pe bază de voluntariat de cei peste 500 de membri ai comunităţii RBL din Bucureşti şi cele 6 filiale locale.