• Leu / EUR4.8909
  • Leu / GBP5.7696
  • Leu / USD4.7450
Companii

Romanian Business Leaders: Suntem în pericol grav de dezinformare. Este singurul război în care ne aflăm deja, acela al informaţiilor false, al fake-news-urilor. Cu acesta ne vom bate. Şi va fi un război greu

Romanian Business Leaders: Suntem în pericol grav de dezinformare. Este singurul război în care ne aflăm deja, acela al informaţiilor false, al fake-news-urilor. Cu acesta ne vom bate. Şi va fi un război greu
10.03.2022, 10:40 1889

Avem încredere în economia românească.

Avem încredere în companiile româneşti şi străine, în antreprenori şi corporaţii că vor lua măsurile necesare pentru a traversa această nouă criză globală. Stăm umăr la umăr, organizaţii de afaceri şi confederaţii patronale, pentru a discuta în permanenţă cu Guvernul măsuri necesare pentru gestionarea situaţiilor care apar, de la lanţul de aprovizionare, la cel de desfacere. Continuăm să investim în România, nu plecăm nicăieri.

Avem încredere în români şi societatea civilă.

Românii au dat dovadă în ultimele săptămâni că suntem o naţiune de oameni curajoşi şi altruişti. Am dovedit că ne pasă de semenii noştri. Şi da, nu ne pasă doar de copiii ucraineni loviţi crunt de război, ci şi de copiii români mai puţin norocoşi. Iar societatea civilă, companiile, organizaţiile neguvernamentale şi miile de voluntari sunt eroii acestor zile.

Avem încredere în capacitatea energetică a României.

Sigur că este criză energetică, o vedem cu toţii în portofele. Dar România nu va rămâne nici fără gaze, nici fără energie şi nici fără benzină. Iar preţurile vor fi ţinute sub control. România va accelera investiţiile în energie regenerabilă şi vom acoperi deficitul de energie pe care îl mai avem.

Avem încredere în sistemul bancar românesc.

Sistemul bancar este unul stabil. Fiecare bancă din România este garantată separat de băncile surori din alte state. Banii cetăţenilor şi ai companiilor sunt garantaţi de stat. Banca Naţională a României a gestionat dintotdeauna exemplar crizele financiare. 

Avem încredere în Uniunea Europeană.

România nu este singură. Suntem una din cele 27 de ţări care împreună caută fără odihnă soluţii pentru ca cetăţenii lor să fie protejaţi fizic, social şi economic. Dovadă stau cele 30 de miliarde de euro care au început să vină în România pentru implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi solidaritatea UE de când a început războiul din Ucraina.

Să fim clari. În istoria sa, România nu a fost niciodată mai bine apărată decât este astăzi. Aliaţii noştri sunt cu noi, aici, prezenţi şi alerţi. Nu avem motive de frică.

Există vreun pericol imediat?

Da, suntem în pericol grav de dezinformare. Este singurul război în care ne aflăm deja – acela al informaţiilor false, al fake-news-urilor. Cu acesta ne vom bate. Şi va fi un război greu.

Există în România grupuri care propagă informaţii false sau pe jumătate adevărate, care împrăştie panica pentru câştiguri politice, de imagine sau pentru a ajuta Rusia putinistă.

Trebuie să ne mobilizăm rapid cu toţii: Guvern, mediu de afaceri, societate civilă şi presă responsabilă. Trebuie să ne înarmăm cu toate resursele de comunicare de care dispunem pentru a contracara informaţiile false care ar putea destabiliza ţara noastră. Războiul informaţiilor este un război greu, în care e nevoie de resurse, de profesionalism, de răbdare şi de discernământ. Şi e nevoie de fiecare dintre noi pentru a învinge.

Romanian Business Leaders este cea mai cunoscută organizaţie antreprenorială din România, care alătură peste 1.000 de antreprenori şi executivi de top din mediul de business privat.

RBL este membru fondator al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), o iniţiativă privată care oferă o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din România.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8909
Diferență: -0,3687
Ieri: 4.9090
Azi: 4.7450
Diferență: -0,0926
Ieri: 4.7494
Azi: 5.7696
Diferență: -0,5858
Ieri: 5.8036
Azi: 5.0380
Diferență: -0,1783
Ieri: 5.0470