ANALIZĂ

Românii cheltuie 930 mil. lei pe produse de îngrijire a pielii: 70% din piaţă este dominată de cremele pentru faţă

Secțiune susținută de Medlife Logo

4 apr 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Previziunile analiştilor arată că, în 2018, piaţa produselor de îngrijire a pielii va trece de pragul de un miliard de lei.

Piaţa de produse pentru îngrijirea pielii a ajuns anul trecut la 932 de milioane de lei, iar cele mai vândute produse sunt cele de îngrijire a feţei şi a corpului, cu o cotă de piaţă de 93% în total, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piaţă Euromonitor.

După o scădere a vânzărilor segmentului produselor de îngrijire în perioada 2010 – 2013, în ultimii trei ani piaţa a mers pe plus, ajungând la 932 de milioane de lei anul trecut, potrivit estimărilor Euromonitor.

„Interesul consumatorilor în ceea ce priveşte produsele dermatocosmetice continuă să crească semnificativ. În piaţă sunt branduri precum Eucerin, La Roche Posay, Vichy şi Ivatherm, iar farmaciile rămân canalul principal de distribuţie. Accesi­bilitatea dermatocosmeticelor creşte pe măsură ce canalul de distribuţie prin farmacii îşi extinde prezenţa“, potrivit analizei specialiştilor Euromonitor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.04.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
ANALIZA
, cosmetice
, creme
, ingrijirea pielii
, branduri
, farmacii
, cota de piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide